Scroll Top
Dijas

O NAS

Dijas je okrajšava za Dijaško sekcijo Društva novomeških študentov, ki je avtonomna organizacija in deluje pod okriljem društva. Ker se nam v DNŠ zdi ključnega pomena, da aktivni mladi svoje neformalno osvojene kompetence prenesemo dalje na posameznike, ki z mladinskim delom šele pričenjajo, se je sčasoma v društvu pokazala potreba po ustanovitvi Dijasa. Tako se je tik pred prelomom tisočletja ustanovila dijaška sekcija, ki združuje dijake, ki se urijo v projektnem, razpisnem in mladinskem delu ter se tako pripravljajo na bolj aktivno in zrelo bodoče delo v Društvu novomeških študentov.

Dijas skupaj z mentorji Društva novomeških študentov pripravlja številne projekte, najbolj znani med njimi pa so zagotovo Kolektivc, Infodan, Wakeboard, LOL turnirji, kuharske delavnice in številni drugi.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.